INSPIRATION

NatURSKYDDSFÖRENINGEN

RäDDNINGSINSATS FÖR BINA- HUR HAR DET GÅTT?

SölvESBORG-MJÄLLBY SPARBANK ANORDNAR

SOLROSTÄVLING

Vilket glädjeämne!

Vill du vara med i årets roligaste tävling? Då klickar du dig vidare till Sölvesborg-Mjällbysparbank här nedan. Där finner ni all information om tävlingen.

Så Lyckas du med dina solrosor

Steg 1

Förså fröerna inomhus i mars/april eller direktså utomhus i maj när jorden värmts upp. Har du mycket sniglar i trädgården är det bäst att så frö inomhus, sniglarna älskar de små solrosskotten!

Steg 2

Plantera ut solrosen när nattfrosten är över. För att din solros ska växa sig riktigt hög behövs djup och lucker jord där rötterna kan utvecklas ordentligt. Solrosen vill stå soligt och någorlunda skyddad från kraftiga vindar.

steg 3

Solrosen är inte kräsen! Men för att vinna en tävling behövs rejält med näring och vatten för att växa sig riktigt stora.

TRÄDGÅRDSRESA

Holland med Floriaden! I samarbete med Kristianstads trädgårdsförening kan du få uppleva världens största trädgårdsutställningar. För att delta och boka din plats, läs mer hos Kristianstads trädgårdsförening.

TUSEN TRÄDGÅRDAR

Gunnel berättar om hur roligt det är att vara med i Tusen trädgårdar. Ger tips och tricks inför, under och efter visningen.
Föreläsningen spelas in och kan ses i efterhand på  www.tradgardssverige.se
Föreläsningen är gratis, du hittar den här.
Vet du redan nu att du vill delta i Tusen trädgårdar? Anmälan öppnar den 4 februari på www.tradgardssverige.se

294 91 Sölvesborg

• Bankgiro 200-7094